Få forøget livskvalitet med en elevationsseng

Det bliver ofte undervurderet, men en god nats søvn er faktisk essentielt for menneskers livskvalitet. Hvis ikke kroppen får lov til at hvile kan vi ingenting. Har man blot prøvet et par dage uden søvn, med for mange bekymringer, eller en dårlig madras, vil man kende til vigtigheden af en god nats søvn.

Opskriften på en sund nattesøvn

En god nats søvn, er derfor værd at investere i. Det bedste man kan gøre for at sikre sig en behagelig søvn natten igennem, er ved at sørge for, at der hvor man ligger, ligger man som en drøm. Med en elevationsseng er der tænkt over, hvordan kroppen bedst muligt hviler. Det er ikke nødvendigvis udstrakt på en flad madras. For nogle er det med benene oppe, for andre er det med masser af hovedpuder, imens det for helt andre er i fosterstilling, på ryggen eller på maven. Vi sover alle sammen helt forskelligt, men fællesnævner for os alle er, at hvis vi ikke kan få lov til at sove som vi vil, sover vi ikke godt.

Automatisk tilpasning af dine søvnbehov

En elevationsseng er en fleksibel seng og madras, der kan tilpasse sig dine søvnbehov. Sengen kan hæves og sænkes automatisk i både hovedgærde og benenden. Dermed kan du tilpasse madrassen til din ryg, samt hvilken stilling der er mest behagelig at ligge i. Både når du ser fjernsyn, læser en bog, drikker en kop the eller blot når du skal sove. Madrassen kan justeres helt ned til en enkelt centimeter, for at du kan finde den helt rette indstilling. Nogle elevationssenge har desuden hukommelse, så du vil kunne gemme sengens indstilling og få den tilbage lige når du ønsker det. Den såkaldte Memory funktion gør at sengen selv kan huske hvordan madrassen var formet, og med et enkelt tryk på fjernbetjeningen kan man få den helt samme form tilbage.

Giv kroppen fri

Når du ligger behageligt, handler det ikke alene om, at du vil sove bedre. Din krop vil også have nemmere ved at hvile sig. En af de klassiske årsager til at man vågner op, selv efter mange timers søvn, og stadig føler sig træt og øm i kroppen, er at kroppen ikke har kunnet hvile ordentligt. Hvis man ligger forkert, eller på en for hård madras, vil kroppen forsøge at kompensere for den dårlige madras, ved at spænde imod. Det kan give rigtig ondt i kroppen, efter at have ligget og spændt en hel nat. Musklerne er trætte og man vil slet ikke føle sig udhvilet. Men med den rette madras, med en god affjedring samt form, kan man endelig lade kroppen slappe af. Rygraden kan få den helt rette strakte positur og vil ikke blive overanstrengt, selv når man ligger på ryggen. Ved at hæve hovedgærdet en smule, løftes nakken og skuldre, hvilket giver rygraden den helt rigtige stilling til at kunne slappe af. På samme måde, kan man hæve ben gærdet og lade trætte ben og fødder slappe af hele natten.

Næste morgen vil man vågne frisk, veludhvilet og klar til at møde dagens nye udfordringer.

Læs mere om elevationssenge på denne hjemmeside.

One comment

  1. Kamma Jensen says:

    Må man sove med en elevationsseng når den er hævet i hovedgærde.
    Jeg synes min topmadrasser slår et knæk der hvor den er hævet.
    Er kommet meget i tvivl om man skal eller kan sove med den lidt oppe, da jeg har det bedst sådan.
    Nogle siger det kun er hvis man evt læser man må have den oppe. Hvad er rigtig

Skriv et svar